Bad Gastein 13 – 21 februari 2021 – INSTÄLLD

Info & Pris

  • Skidresa Bad Gastein
Skidresa Bad Gastein

Skidresa till Bad Gastein

Följ med på en resa till ett av Österrikes bästa skidområde – underbara svenskfavoriten Bad Gastein

Inte undra på att så många svenskar årligen lockas att resa till Bad Gastein, då detta idylliska skidområde lockar till fantastisk skidåkning i långa härliga pister i världsklass.

Bad Gasteins skidområde stoltserar med toppar på nästa 2700 meter vilket inte bara ger den högsta fallhöjden av alla skidområden i Österrike utan det gör dessutom skidområdet väldigt snösäkert. Skidområdet består av ca 50 liftar och drygt 200 km välpreparerade pister uppdelade på 5 olika skidområden, alla med just sin unika karaktär. Det gör att skidåkningen i stort sett passar alla oavsett om du är nybörjare eller vill ha mer avancerad åkning.


Bad Gastein är även en del av skidparadiset Ski Amandé som totalt består av 760 kilometer pist och bland annat omfattar St. Johann, Maria Alm och Wagrain. Det bästa är att du får tillgång till hela skidområdet i ditt liftkort när du bokar en skidresa till Bad Gastein. Så skulle de 201 pistkilometrarna i de fem områdena i dalen Gasteinertal inte vara nog har du cirka 560 kilometer pist till att utforska.  


På denna resan bor vi gångavstånd (200 meter) från liften till ett av dessa 5 skidområden, Graukogel. Det är ett klassiskt skidområde som stod som arrangör för alpin-VM 1958. Graukogel är lite lugnare och betydligt mindre folk än de mer kända områdena Bad Gastein, Hof Gastein eller Sportsgastein. Här tillbringar man gärna några dagar. Men vill man vidare till de andra skidområdena är det inga problem, med hjälp av skidbussen som stannar precis utanför hotellet tar du dig smidigt och lätt vidare till de övriga skidområdena (det är ca 1 ½ km till liften Stubner Kogelbahn)


I priset ingår: Bussresa inkl. bagage och skidor, del i dubbelrum inkl. frukost, fyra middagar (ej dryck) på hotellet

(liftkort ingår ej, mer info om hur vi köper liftkort kommer i utskicket när man bokat)

Köp till en bekvämare resa

För ett tillägg på endast 1000 kr garanterar du att få ett eget dubbelsäte under hela resan (T/R).

Tillägg

Enkelrum + 900 kr


Avdrag:

Trebäddsrum – 400 rabatt/person

Barn upp till 10 år – 2500 kr rabatt (boende i rum med minst 2 ordinarie betalande)

Barn över 10 år – 1500 kr rabatt (boende i rum med minst 2 ordinarie betalande)


Program

Resan börjar på lördag förmiddag. Då åker vi i vår turistbuss söderut och efter några stopp för färjor och måltider så åker vi natten genom Tyskland och på morgonen är vi framme i Bad Gastein . Nu har vi 7 härliga skiddagar på oss att uppleva skidåkning i världsklass! Hemresan påbörjas lördag kväll, och framåt söndag eftermiddag är vi åter hemma igen. På plats i Bad Gastein har vi frukostpension alla dagar och halvpension 4 kvällar av 6. Det blir ofta lite enformigt att äta alla måltider på hotellet, så därför lämnar vi 2 kvällar öppna för att “gå ut på stan” och helt och hållet själv välja det man vill äta.

Liftkortet till Bad Gasteins skidområde gäller för hela Ski amadé som också består av St. Johann, Wagrain, Maria Alm och Schladming, så för er som vill gör vi någon av dagarna en utflykt med vår egen buss till något av dessa områden för att få ännu lite mer variation i skidåkningen.

Hotell: Hotel Helenenburg.

Ett trevligt och bekvämt SPA-hotell där man har härlig utsikt över den gudomligt vackra Gasteinerdalen. På hotellet kan man njuta av bastu, gym, massagebehandlingar och termalbad om så önskas. Och till både frukost och middag dukas det upp en stor och härlig buffé som inte lämnar något att önska.

Hotellet ligger ca en kilometer ifrån centrum av Bad Gastein.

Påstigning:

Gislaved station

Anderstorp station

Gnosjö station

Hillerstorp station

Bredaryd “Macken”

Värnamo station

Ljungbystopp

Påstigning utmed E4:an söderut är också möjligt efter önskemål

Boka din resa med oss

Bad Gastein

13-21 februari 2021

Välj resepaket
Välj resepaket
Bad Gastein