25/6 - 1/7 2024 Krakow Auschwitz och Berlin

Info & Pris

 • Krakow, Auschwitz - Birkenau samt Berlin  
Krakow, Auschwitz - Birkenau samt Berlin  

Krakow, Auschwitz-Birkenau, Berlin


Krakow är för många en av Europas absolut vackraste städer, och att åka dit i juni är för ögat en fröjd då staden är som mest blomstrande och grön den här årstiden. Staden är sen 1978 med på UNESCO:s världsarvslista och det här kommer vi få höra mer om i den guidade rundturen vi ska ha i staden. Och trots att staden i sig hade räckt som eget resmål så kommer vi få uppleva så mycket mer under resan.

 • Vi kommer åka bussrundtur för att få lära oss mer om Berlin och dess historia.
 • Ett av resans viktigaste besök görs på Auschwitz - Birkenau, ett koncentration- och förintelseläger från andra världskriget som är så otroligt viktigt att få berätta om och bevara i våra minnen. Ett besök som inte kommer lämna någon oberörd.
 • Vi kommer även göra ett besök i saltgruvan Wieliczka. Denna vackra gruva är också en del av UNESCO:s världsarvslista, en plats där tyska ockupationsmakten förvarade delar av sitt krigsmaterial.
 • Med under resan är Pastor Kenneth Petersson.


I priset ingår: Bussresa inkl. broar/färjor, del i dubbelrum, halvpension (middag dag 1 till frukost dag 7), guidad rundtur i Berlin, Auschwitz - Birkenau, Krakow, Saltgruvan inkl. entréer samt reseledareservice och undervisning av Kenneth under resans gång.

I priset ingår ej: Luncher och ev. drycker till middagen.


Påstigningsorter: Jönköping, Vaggeryd, Skillingaryd, Hillerstorp, Bredaryd, Forsheda, Värnamo och ev. andra orter på förfrågan.

Program

Kaplan under resan är Kenneth Petersson (pastor i Jönköpings allianskyrka)


Dag 1 - Vi åker på morgonen och efter frukoststopp fortsätter vi vägen genom Danmark. På färjan mellan Gedser och Rostock passar vi på att äta lunch och framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell en bit utanför Berlin. På hotellet bjuds vi på middag.

Hotell ej klart än

Dag 2 - Efter frukost är det dags att åka in mot Berlin där vi kommer få en guidad rundtur (mestadels i bussen men även kortare promenader). Berlin är en världstad och vi kommer åka den här dagen bl.a. få se Brandenburger Tor, delar av Berlinmuren, Förintelsemonumenter och Alexanderplatz. Efter lite fri tid med möjlighet att äta lunch på stan så lämnar vi Berlin bakom oss och tar oss mot Wroclaw där vi kommer övernatta.

Hotel Campanile - Wroclaw

Dag 3 -Dagen börjar med frukost sen har vi några timmar i bussen och innan det är dags att besöka Auschwitz - Birkenau så äter vi lunch. Eftermiddagen går åt till besöket och en guide tar oss igenom vår vandring och berättar de skrämmande och känslosamma berättelserna från tiden då ca 1.3 millioner människor deporterades till denna plats. Efter besöket sätter vi oss i vår buss och har några timmar på oss att smälta det vi just fått höra, se och uppleva, då vi i lugn och tystnad åker in mot Krakow där en god middag serveras på hotellet.

Hotel Ibis Styles Krakow Centrum (3 nätter)

Dag 4 - Vi börjar med frukost i vanlig ordning, sedan är det dags för en guidad tur i staden Krakow. En lokalguide tar med oss och berättar alla vi behöver veta om denna härliga, vackra stad som även bär på så mycket mörkt förflutet. Lunch får man sedan inta på egen hand på stan, och även resten av dagen är fri för att upptäcka mer av Krakow. Gemensam middag på kvällen!

Dag 5 - Sovmorgon? Eller gå upp tidigt och få suga ut det sista av Krakow? Förmiddagen är fri för egen tid i staden och lunch. Eftermiddagen tar vi bussen ut mot saltgruvan Wieliczka. Det här besöket är ofta det som överraskar mest under resan och blir för många en höjdpunkt, både berättelserna och miljön. Efter besöket tar vi bussen tillbaka till hotellet för att avnjuta vår sista middag i Krakow tillsammans.

Dag 6 - Idag påbörjas hemfärden, men vi har fortfarande mycket att uppleva. Vi åker norrut, genom vackra Polska landskapet i ca 60 mil innan vi når vår färja i Gdynia. Väl på färjan väntar en mycket god middag på oss, och nöjda och glada kryper vi ner till "kojs" och får njuta av en stilla och fin överfart på vår fina Stena Line färja.

Dag 7 - Efter vår sista frukost tillsammans är det nu dags att ta oss från Karlskrona åter hem igen. Mitt på dagen säger vi hejdå till varandra och kan blicka tillbaka på en fantastisk resa där vi tillsammans fått fina upplevelser, god mat och nya bekantskaper.

Bokning

Krakow

Vid bokning: Maila henrik@bergenholtzresor.se

Vid bokning ange:

 • Vilken resa du vill anmäla dig till
 • Namn på samtliga resenärer
 • Adress
 • Tel.nr
 • Födelsedata
 • Önskad påstigningsplats
 • Speciella önskemål
 • Om avbeställningsskydd önskas (läs allmänna resevillkor)