Krakow 12 – 15 juni

Info & Pris

  • Krakow, Auschwitz & saltgruvan
Krakow, Auschwitz & saltgruvan

Krakow, Auschwitz & Saltgruvan

Följ med på en resa till ett somrigt Krakow, en av Europas absolut vackraste städer. Dock bär staden på en mycket mörk historia…

Inte undra på att allt fler lockas till att resa till Krakow. Med sin majestätiska arkitektur och sina många sevärdheter (både hemska och vackra) hamnar staden ofta på topplistan över Europas mest populära resmål. Den gamla huvudstaden är Polens tredje största och hade sin guldålder i slutet av 1500-talet. På denna resan besöker vi Auschwitz-Birkenau, saltgruvan i Wieliczka, stadsrundtur i Krakow m.m. Dessutom så kommer det finnas gott om tid att på egen hand utforska allt som Krakow har att erbjuda.

I priset ingår: Bussresa till och från Kastrup, flygresa med Norwegian med incheckat bagage, del i dubbelrum inkl. frukost, en middag, all transport i Krakow, guidad tur med lokalguide i Krakow, Auschwitz-Birkenau och Saltgruvan samt reseledare

Enkelrumstillägg 1150 kr

Program

Första dagen åker vi på eftermiddagen från våra hemorter och efter ett kort stopp på vägen är vi framme vid Kastrup där vi ska flyga ifrån. Reseledaren är med och hjälper till med incheckning o.s.v. Lite senare på kvällen landar vi i Krakow och vi åker direkt till hotellet.

Andra dagen börjar med en trevlig frukost innan det är dags för en lokalguide att ta med oss på en guidad stadsrundtur i Krakow centrum. Resten av dagen har man sedan egen tid att upptäcka vad den vackra staden Krakow har att erbjuda, kanske något man upplevde under stadsrundturen kan vara värt att uppleva mer av?

Den tredje dagen är det dags att besöka Auschwitz-Birkenau. Vi får minnas tillbaka på det skrämmande som hände för ca 80 år sedan, men som samtidigt är så viktigt att bevara och ta lärdom av. Besöket är ca 3 timmar långt och vi blir hela tiden omhändertagna av en lokalguide.

Sista dagen har vi förmiddagen fri, för att få lite mer tid att suga ut det sista av Krakow, och efter lunch så besöker vi saltgruvan Wieliczka söder om Kraków där en guide tar hand om oss genom vårt besök. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och är med på Unescos världsarvslista. Här får vi en rundtur med lokalguide. Vi besöker bland annat en underjordisk kyrka som är helt uthuggen i salt. Tillbaka i Krakow äter vi sedan middag på hotellet innan vi åter beger oss mot flygplatsen för att flyga hemåt. Runt midnatt landar vi i Köpenhamn och bussen kör oss då tillbaka mot våra hemorter.

Hotell: Polonia Hotel

Flyg: D83562 Köpenhamn – Krakow 20.30-22.00, D83563 Krakow – Köpenhamn 22.40-00.10

Boka din resa med oss

Krakow, Auschwitz & saltgruvan

12-15 juni

Välj resepaket
Välj resepaket
Krakow, Auschwitz & saltgruvan