Passionsspelen

26-30/5

9-15/8

Info & Pris

  • Passionsspelen  
Passionsspelen  

Passionsspelen

När pesten härjade i Bayern 1632-1633 utgav invånarna i Oberammergau ett löfte till Gud att om ingen i byn drabbas så kommer de vart 10:e år uppföra Kristi lidandes historia. Byn förskonades helt och 1634 gavs det första passionsspelet. Från 1680 förlades spelen till varje jämnt avslutat decennium, en ordning som sedan endast frångåtts undantagsvis av tvingande skäl som krig, förbud och liknande. Uppförandet ägde till en början rum under pingsten. I början var kyrkogården skådeplats och arrangemangen primitiva. Den första verkliga passionsspelsteatern invigdes 1820.

I priset ingår: Bussresa inkl. halvpension (förutom en kväll i Bregenz då man får äta middag på egen hand), guidad stadsrundtur i Wittenberg, deltagande i passionsspelen inkl busshutle, textbok, entré och rundvisning på Schloss Linderhof, besök på Mainau, besök i Rothenburg ob de Tauber samt reseledare

Program

Reseprogrammet nedan gäller 7-dagarsresan i Augusti. På 5-dagarsresan i maj “hoppar man över” dag 4 och 5.

Dag 1 – Vi lämnar vår hemorter på morgonen och färdas via Helsingborg-Helsingör genom Danmark och in i Tyskland via Gedser – Rostock där man har möjlighet att äta lunch. Färden går sedan vidare söderut och framåt kvällen anländer vi till vårt hotell i Wittenberg där vi ska sova första natten. På kvällen äter vi en gemensam middag tillsammans.

Dag 2 – På förmiddagen börjar vi med en guidad stadsrundtur av lokalguide innan färden går vidare söderut mot Oberammerg

au. Under färden stannar vi både för lunch och eftermiddagskaffe innan vi anländer till Oberammergau framåt kvällen. Middag på kvällen.

Dag 3 – Efter en god frukost är det nu äntligen dags för en av resans stora höjdpunker – Passionsspelen. Hela dagen deltager vi i programmet och vi bjuds på middag i pausen. Trötta och med mycket fina upplevelser går vi sedan till sängs nöjda och glada.

Dag 4 (Endast Augustiresan)

Nu fortsätter färden mot Bodensjön men på vägen så gör vi ett stopp vid det vackra Schloss Linderhof där vi får en rundvisning av slottet. Vi bor i Dornbirn som ligger några kilometer sydost om Bodensjön. Även denna kväll äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 5 (Endast Augustiresan) Vi reser mot Mainau, den vackra ön i Bodensjön med sina parker, där slottet har kopplingar med släkten Bernadotte. Där vi får egen tid att strosa runt och kika, och sedan åker vi till Bregenz där man får egen tid att strosa omkring i staden vid Bodensjön. Kanske lite shopping? Kanske en kopp kaffe på någon av stans mysiga restauranger? Framåt sena eftermiddagen åker vi åter tillbaka till hotellet i Dornbirn och denna kvällen får man äta middag på egen hand på någon trevlig restaurang

Dag 6 Färden fortsätter nu norrut. Vi gör ett stopp för lunch i den mycket spännande staden Rotheburg ob der Tauber som blev söderbombat under andra världskriget men som så fint restaurerats. Där finns även en julaffär som är öppen året runt och här finns tid att äta lunch… Vi övernatt på något hotell runt Hannoverområdet där middag ingår

Dag 7 – Sista dagen lämnar vi hotellet tidigt på morgonen för att fortsätta den sista biten hemåt. Vi fortsätter via färjorna Puttgarden – Rödby och Helsingör – Helsingborg och slutligen är vi tillbaka i Sverige och våra hemorter.

Påstigningsorter:

Alvesta

Anderstorp

Bredaryd

Broby

Forsheda

Gislaved

Glimåkra

Gnosjö

Grimslöv

Helsingborg

Huskvarna

Hässleholm

Jönköping

Lagan

Ljungby

Markaryd

Osby

Reftele

Skillingaryd

Smålandsstenar

Strömsnäsbruk

Vaggeryd

Värnamo

Växjö

Älmhult

Örkelljunga

Boka din resa med oss

Passionsspelen

Välj resepaket
Välj resepaket
Passionsspelen