Skidresa 11 – 19 februari 2023

Info & Pris

  • Skidresa Val di Sole
Skidresa Val di Sole

Skidresa till Italien

Följ med på en resa till ett av Italiens bästa och mest kända skidområde – underbara Val di Sole, som så vackert betyder “solens dal”.

Inte undra på att så många svenskar årligen lockas att resa till Val di Sole, då detta idylliska skidområde lockar till fantastisk skidåkning i långa härliga pister i världsklass. Skidområdet stoltserar med toppar på runt 3000 meter om man räknar med glaciären Passo Tonale, medan vårt skidområde där vi bor stoltserar med flera toppar runt 2500 meter vilket gör området väldigt snösäkert. Endast några få liftar och pister bort från vårt hotell kommer man till det mycket berömda Madonna di Campiglio, och väl där måste man passa på att åka i samma backe som Ingmar Stenmark tog sin första världscupseger 1974!


Förutom de ca 160 kilometer av pist precis utanför hotellets dörrar så kommer vi någon/några dagar (beroende på väder och efterfrågan) ta vår egen buss till glaciären Passo Tonale och njuta av 120 km pister på upp till 3000 meters höjd. Området sägs vara en av de bästa glaciäråkningarna i Europa!


På denna resan bor vi på Hotel Fantelli, med närhet till både pist och lift i orten Folgarida vilket gör att du själv väljer när du vill både ge dig ut i backarna och när du är färdig med dagens skidåkning. På en skidresa har man det som allra bäst när man slipper transferbussar som går från och till hotellet vilket du såklart slipper på denna resan! Hotellet är ett lugnt och skönt hotell med trevlig standard där man erbjuds härliga rum, rogivande relaxavdelning, mysig pub och god mat.

https://www.hotelfantelli.com/en/

8595 kr

I priset ingår: Bussresa inkl. bagage och skidor, del i dubbelrum inkl. halvpension söndag kväll till lördag morgon (exkl, dryck), en extra middag innan avfärd på lördag kväll, entré till relaxavdelning. Dessutom har hotellet provsmakning av lokala produkter i samband med några kvällsmåltider.

(liftkort ingår ej, mer info om hur vi köper liftkort kommer senare)


TILLÄGG     

Enkelrumstillägg + 1700 kr


AVDRAG

Vuxna som bor i 3-bäddsrum har 150 kr rabatt/person

Barn-0-2 år – 3600kr/4100 kr*    

Barn-3-6 år – 2200 kr/2700 kr*

Barn 7-10 år – 1100 kr/1600 kr*

Barn 11-14 år – 600 kr/1100 kr*


*Det billigare priset gäller om barnet delar

rum med två fullt betalande vuxna, det något dyrare priset om barnet delar rum

med en fullt betalande vuxen. Max 4 personer/rum.

BOKA genom att maila din anmälan till henrik@bergenholtzresor.se


Program

Resan börjar på lördag morgon. Då åker vi i vår turistbuss söderut och efter några stopp för färjor och måltider så åker vi natten genom Tyskland och Österrike och på morgonen är vi framme i Italien och Folgarida. Nu har vi 7 härliga skiddagar på oss att uppleva skidåkning i världsklass! Hemresan påbörjas efter “bunusmiddagen” lördag kväll, och framåt söndag kväll är vi åter hemma igen. Mer information gällande liftkort kommer!

Påstigning:

Jönköping, Gislaved, Anderstorp, Gnosjö, Hillerstorp, Värnamo

Påstigning utmed E4:an söderut är också möjligt efter önskemål