Val di Sole 12 – 20 februari 2022

Info & Pris

  • Skidresa Val di Sole
Skidresa Val di Sole

Skidresa till Val di Sole

Följ med på en resa till ett av Italiens bästa och mest kända skidområde – underbara Soledalen, som så vackert betyder “solens dal”.

Inte undra på att så många svenskar årligen lockas att resa till Val di Sole, då detta idylliska skidområde lockar till fantastisk skidåkning i långa härliga pister i världsklass. Skidområdet stoltserar med toppar på runt 3000 meter om man räknar med glaciären Passo Tonale, medan vårt skidområde där vi bor stoltserar med flera toppar runt 2500 meter vilket gör området väldigt snösäkert. Endast några få liftar och pister bort kommer man till det mycket berömda Madonna di Campiglio, och väl där måste man passa på att åka i samma backe som Ingmar Stenmark tog sin första världscupseger 1974!


Förutom de ca 160 kilometer av pist precis utanför hotellets dörrar så kommer vi någon/några dagar (beroende på väder och efterfrågan) ta vår egen buss till glaciären Passo Tonale och njuta av 120 km pister på upp till 3000 meters höjd. Området sägs vara en av de bästa glaciäråkningarna i Europa!


På denna resan bor vi precis bredvid huvudliften i orten Marilleva vilket gör att du själv väljer när du vill både ge dig ut i backarna och när du är färdig med dagens skidåkning. På en skidresa har man det som allra bäst när man slipper transferbussar som går från och till hotellet vilket du såklart slipper på denna resan! Hotellet är ett lugnt och skönt hotell med trevlig standard där man erbjuds härliga rum, rogivande relaxavdelning, mysig pub och god mat.


I priset ingår: Bussresa inkl. bagage och skidor, del i dubbelrum inkl. frukost (måndag till lördag), fyra middagar exkl, dryck på hotellet,

(liftkort ingår ej, mer info om hur vi köper liftkort kommer senare)


Köp till en bekvämare bussresa

För ett tillägg på ENDAST 1000 kr garanterar du att få ett eget dubbelsäte under hela resan (T/R).


Tillägg

Enkelrum + 990 kr


Avdrag:

Trebäddsrum – 400 rabatt/person

Barn upp till 14 år – 2500 kr rabatt (boende i rum med minst 2 ordinarie betalande)


BOKA genom att maila din anmälan till henrik@bergenholtzresor.se


Program

Resan börjar på lördag morgon. Då åker vi i vår turistbuss söderut och efter några stopp för färjor och måltider så åker vi natten genom Tyskland och Österrike och på morgonen är vi framme i Italien och Marilleva. Nu har vi 7 härliga skiddagar på oss att uppleva skidåkning i världsklass! Hemresan påbörjas lördag kväll, och framåt söndag kväll är vi åter hemma igen. På plats i Marilleva har vi frukostpension alla dagar och halvpension 4 kvällar av 6. Det blir ofta lite enformigt att äta alla måltider på hotellet, så därför lämnar vi 2 kvällar öppna för att “gå ut på stan” och helt och hållet själv få välja det man vill äta. Mer information gällande liftkort kommer!

Hotell: Sporting Hotel Ravelli.

Ett trevligt och bekvämt hotell omringat av Dolomiternas underbara bergskedja. På hotellet kan man njuta av bastu, pool, mat och dryck. Och frukosten och middagarna som bjuds på hotellet lämnar sällan något att önska…

Hotellet ligger precis vid huvudliften i Marilleva och ca en kilometer från Marilleva centrum.

Påstigning:

Smålandsstenar station

Gislaved station

Anderstorp station

Gnosjö station

Hillerstorp station

Bredaryd “Macken”

Värnamo station

Ljungbystopp

Påstigning utmed E4:an söderut är också möjligt efter önskemål