Stockholmsweekend 15-17 november 2024

 • Änglagård
 • Dreamgirls
 • Tomten är far till alla barnen
 • De e de här du kallar kärlek
Änglagård

Änglagård

Några recensioner...

Skrattat och gråtit så mycket!!! Gåshud, lycklig!!! Det här var det BÄSTA OCH MEST IMPONERANDE OCH RÖRANDE JAG HAR SETT!!! Vilken ensemble!

– Pernilla Wahlgren


Ikväll fick vi bevittna födelsen av en framtida svensk

musikalklassiker!

Så jäkla inspirerande – Peter Jöback


PÅRIKTIGT det bästa jag sett – Oscar Zia


Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria. I år ger vi dig möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv som musikal på Oscarsteaterns scen.


Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band.  

I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Sanna Nielsen. Sanna gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.

Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet här.


Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång! 


(biljetterna är mitten parkett)Dreamgirls

Dreamgirls

Om föreställningen

Snart är det dags för nästa stora förvandling på China Teatern i Stockholm. I höst förflyttas publiken till USA och 1960-talets Detroit när Dreamgirls – The Musical med de ikoniska hitsen har storslagen premiär den 12 september 2024.

Dreamgirls - The Musical handlar om tre unga sångerskor som vill slå igenom i en tid då skivbolaget Motown tar musikbranschen med storm. Den gripande historien om de tre vännerna har många likheter med verklighetens The Supremes där bland andra Diana Ross var medlem. Tempot är högt, musiken tidlös och i centrum finns ett mänskligt drama där allting står på spel. Vad kostar framgång och att få sina drömmar att gå i uppfyllelse? Musikalen har hyllats på Broadway och i West End och filmatiseringen med bland andra Beyoncé och Eddie Murphy blev en enastående publiksuccé som belönades med två Oscarsstatyetter. När musikalen i höst ska möta den svenska publiken är det regissören Edward af Sillén , som efter succén med musikalen Änglagård, tar sig an en av musikalhistoriens stora succéer. Den svenska översättningen står Calle Norlén för.

Kostym - & scenografdesigner för föreställningen är Lehna Edwall.

En gripande historia med tidlösa hits

Dreamgirls – The Musical är fylld av ikoniska hits som ”And I Am Telling You not going",* "One Night Only*, ”Listen”, ”More”, ”*I love you baby” och många fler. I huvudrollerna som Deena, Effie och Lorrell ser vi artisterna Janice Kavander, Laila Adéle och Mary N’Diaye . Rollerna som Curtis och Marty spelas av Alexander Larsson och Peter Gardiner och ensemblen består av några av Sveriges mest meriterade sångare och dansare.

Självklart i sällskap av en stor orkester.

Handlingen utspelar sig i 1960-talets Detroit där de tre vännerna Deena, Effie och Lorrell drömmer om att slå igenom med sin grupp The Dreamettes. Chansen dyker upp när de träffar bilhandlaren Curtis vid en talangtävling. Curtis blir gruppens manager och hjälper de unga kvinnorna in i den utmanande musikindustrin, i en tid präglad av fördomar och diskriminering. Vägen till stjärnglansen är inte enkel och när Curtis avsätter Effie som gruppens solosångerska och i stället riktar strålkastarljuset mot Deena, prövas tjejernas vänskap.

Biljetterna är på mitten parkettTomten är far till alla barnen

Tomten är far till alla barnen

För första gången någonsin sätts den hyllade och folkkära Tomten är far till alla barnen upp på en teaterscen med några utav Sveriges mest välkända skådespelare. Premiär på Cirkus stora scen i Stockholm den 15 november 2024.Tomten är far till alla barnen hade biopremiär för 25 år (1999) sedan och den har med åren blivit en svensk filmklassiker. Den populära kultfilmen tar nu ett efterlängtat kliv ut på teaterscenen. Vi får följa en kaotisk julafton där Sara (Liv Möjnes) bjuder in sina före detta män och deras nya familjer för att fira med hennes motsträviga sambo, Janne (Linus Wahlgren). Det som, enligt Sara, skulle ha blivit en kärleksfull och traditionsenlig högtid utvecklas snart till en komisk röra där hemligheter avslöjas och överraskningar avlöser varandra.


Biljetterna är bra platser på läktaren


De e de här du kallar kärlek

De e de här du kallar kärlek

Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise och Diggiloo Diggiley är bara några av de 26 schlagerhits som tillsammans bygger denna feel good musikal. Efter en publik- och kritikerrosad världspremiär i Malmö kommer nu succémusikalen äntligen till Stockholm hösten 2024 med premiär 26 september på Göta Lejon!

Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg och Torgny Söderberg är personerna som är obesegrade i antal odödliga schlagerhits. Deras stora låtskatt växte fram under 80-talet och har för evigt satt sina spår i vår musikaliska folksjäl. Just den låtskatten är grunden i den nyskrivna Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek!


Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek förvaltas låtarna kärleksfullt av regissören Hans Marklund och tillsammans med ett kreativt team och en oslagbar ensemble så skrivs ny musikhistoria. Detta 40 år efter Carolas vinst i Melodifestivalen och låtarnas frammarsch i de svenska TV-apparaterna, radiokanalerna och i lurarna till din Walkman.

Handling: 

Året är 1985. Melodifestivalen är på väg utför och tappar tittare. Sveriges Television gör då en storsatsning med den största talangtävlingen någonsin. Nu är den på väg till den lilla staden Målinge. På gatorna, i hemmen och i butikerna förbereder man för den stora showhändelsen som ska sätta Målinge på kartan. Mitt i förberedelserna anländer, för stadens invånare, en rad obekanta personer och den invanda småstadslunken sätts snabbt ur spel…

Leta fram fjäderboan, glitterblåsan och schlagerslipsen och gör er redo för schlagermusikalen som kommer att sätta nya spår i våra hjärtan!

I rollerna: 

Elisa Lindström, Magnus Skogsberg, Robert Rydberg, Stefan Clarin, Frida Bergh, Rebecka Landing, Elin Malmborg, Daniel Stigberger, med flera.

Biljetterna är på bakre parkett


Program

 

På fredag förmiddag tar vi plats i vår moderna turistbuss som ska ta oss mot Stockholm. Efter ett stopp för tidig lunch på vägen upp är vi framme i Stockholm på eftermiddagen och checkar in på vårt fina hotell.

Nu har vi en hel helg i Stockholm och fredag kväll är uppbokad för helgens höjdpunkt - ER VALDA SHOW

Lördagen är en helt ledig dag, där du själv bestämmer agendan. God mat, bra shopping, mysiga promenader, eller varför passa på och besöka något av Stockholms alla fantastiska muséum. Vi på Bergenholtz Resor kommer gärna med tips!

På söndagen tar vi en lugn och skön sovmorgon innan vi checkar ut och påbörja hemresan runt 11.30 tiden.

Påstigningsorter

08.30 Gnosjö, 08.45 Gislaved, 08.50 Anderstorp, 09.00 Bredaryd, 09.05 Forsheda, 09.10 Kärda, 09.20 Värnamo, 09.40 Hillerstorp, 10.00 Skillingaryd, 10.10 Vaggeryd, 10.30 Jönköping.

(detta är en preliminär påstigningsrunda och rutten kan ändras beroende på vilka orter som vi har med resenärer från)

Hotell: Birger Jarl. 4 stjärnigt hotell - Birger Jarl är mer än bara ett hotell. Vinsten från vår verksamhet går till våra ägare, Immanuelskyrkan, som i sin tur hjälper mindre privilegierade grupper genom olika partnerskap och välgörenhetsprojekt både i Sverige och i andra delar av världen. Det betyder att du automatisk bidrar till en god sak – bara genom att bo eller konferera på vårt hotell!

3395 kr

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost samt biljett till vald show samt transfer till/från föreställningen

Enkelrumstillägg: 995 kr

Boka din resa med oss

Stockholmsweekend

15-17 november 2024

Anmälan: Maila henrik@bergenholtzresor.se

Uppge vid anmälan

 • Vilken resa
 • Namn på samtliga deltagare
 • Adress
 • Tel.nr
 • Önskad påstigningsplats
 • Särskilda önskemål
 • Om avbokningsskydd önskas (läs mer under allmänna resevillkor)