Stockholmsweekend 8-10 november

Info & Pris

  • En värsting till syster  
  • Mamma Mia! The Party 
  •     Så som i himmelen    
En värsting till syster  

En värsting till syster

Nu kommer äntligen feelgood musikalen En värsting till syster till Sverige. Premiären äger rum den 11 september på China Teatern. Det är en gudomligt rapp, rolig och musikalisk komedi, baserad på den storsäljande filmen Sister Act från 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrollen.


En värsting till syster nominerades i USA till fem Tony Awards bland annat för ”Bästa Musikal” och naturligtvis ”Bästa Musik”. För den medryckande musiken står nämligen kompositören Alan Menken, flerfaldig Oscarsvinnare och känd som mannen bakom många av Disneys största hits. I denna svängiga klostermusikal har Menken skapat ett radband av hits som spänner från 70-tals disco i Barry White anda till perfekt finstämda ballader. Självfallet innehåller också musikalen en rejäl dos klappvänlig power gospel. Föreställningen En värsting till syster bevisar än en gång att sjungande nunnor definitivt hör hemma på de stora musikalscenerna.

Mamma Mia! The Party 

MAMMA MIA! THE PARTY…

Först kom musikalen. Sen kom filmen. Nu är du välkommen till MAMMA MIA! THE PARTY…


Musikalen MAMMA MIA! började som ett experiment. Vad skulle hända om man vävde ihop en story runt befintliga sånger, och använde låttexter och dialog för att berätta den? Jo, det verkade fungera. Sen kom filmen och både den och musikalen blev succéer som jag aldrig kunnat drömma om. De verkar göra folk glada och skapar feststämning – och alla älskar ju ett party! Idén för ännu ett experiment började växa. Kanske kunde man ha ett party i Mamma Mia-miljö? Men exakt hur skulle en sådan miljö se ut? Ja, den mest uppenbara platsen för ett sådant party skulle förstås vara i en taverna på ön Skopelos, där de flesta exteriörerna i Mamma Mia-filmen spelades in.


Den här fiktiva och underbart exotiska grekiska tavernan och dess lika exotiska värd, Nikos, har nu magiskt förflyttats till Sverige. Första gången du går genom dörren kommer det att kännas som om du hamnat i hjärtat av en grekisk paradisö! Du kommer att äta en fantastisk trerätters Medelhavsmeny, dricka, sjunga, dansa och bara ”having the time of your lives” (sorry) i en Mamma Mia-värld.


Oavsett vädret utanför är det alltid en varm och vacker sommarkväll på Nikos taverna! Det kan komma att spelas en och annan ABBA-låt också!

    Så som i himmelen    

Så som i Himmelen

Sällan har kritikerna och publiken varit mer enade – musikalhistoria har skrivits.


En av svensk filmhistorias mest älskade filmer har blivit hjärtevärmande musikal som får dig att skratta, gråta och sjunga med. Den musikaliska mästaren Fredrik Kempe har komponerat musik som (ihop med ”Gabriellas sång” från filmen) ger nytt liv till Kay Pollaks prisbelönta historia om dirigenten som återvänder till sin barndomsby och tar över den lilla kyrkokören, där han lär känna byns alla färgstarka karaktärer. Med värme och intensitet skildras den resa som påbörjas när vänskapsband knyts, fiendskap uppstår och kärlek börjar spira.


Idel beröm har haglat över musikalen som jämförts med storheter som KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA och CHESS. Ensemblen har lovordats för sina skådespelarprestationer, sånginsatser, sin energi och individualitet. I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya och hyllade stjärnskott Philip Jalmelid och Tuva B Larsen, världsstjärnan Malena Ernman, folkkära Morgan Alling/Björn Kjellman (alternerar i rollen)*, musikalstjärnorna och skådespelarna Anders Ekborg, Sara Jangfeldt, Christopher Wollter m fl. Körens övriga sångglada medlemmar gestaltas av bl a Kajsa Reingardt, Rikard Björk, Thérèse Andersson Lewis, Linus Eklund Adolphson m.fl. Allt detta uppbackat av en stor orkester och ensemble, i regi av Markus Virta.


Välkommen till en stor musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!

Program

Vi bor på trevliga Hotell Birger Jarl – ett 4 stjärnigt designhotell bara några stenkast från Kungsgatan, Stureplan och

“plattan”. Och det bästa av allt, hotellet ägs av Immanuelkyrkan som ligger i samma byggnad, så vinsten som hotellet får, går till kyrkans verksamhet i flera olika välgörenhetsprojekt. 

På fredagen tar vi plats i bussen som ska ta oss mot Stockholm (se tidtabell). Efter ett eftermiddagsstopp på ca 45 minuter är vi framme i Stockholm och vårt hotell tidig kväll. Kvällen är sedan fri för egna aktiviteter.

Lördagen börjar med en god hotellfrukost innan du har hela ljusa dagen på dig att “göra stan” med allt vad det innebär. På kvällen kör bussen dig till och från vald show.

Sista dagen kan du om du vill ta en riktigt lång sovmorgon, göra stan lite till, eller varför inte passa på att gå på Gudstjänst då du inte ens behöver gå utanför hotellets väggar för att besöka Immanuelskyrkan? Bussen går hem vid 13-tiden och tidig kväll är vi åter hemma. 

12.00 Gnosjö

12.15 Hillerstorp

12.35 Bredaryd

12.45 Forsheda

13.00 Värnamo

Därefter fortsätter bussen norrut längs E4:an med möjlighet för påstigning efter förfrågan.

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum, biljett (på Mamma Mia ingår även 3-rätters grekisk buffé), transfer T/R till vald show

Enkelrumstillägg: 700 kr

Boka din resa med oss

Stockholmsweekend

8-10 november

Välj resepaket
Välj resepaket
En värsting till syster
Mamma Mia! The Party
Så som i himmelen