Stockholmsweekend 3-5 april

Info & Pris

  • Stockholmshelg  
  • Mamma Mia! The Party 
  • En Värsting till syster 
Stockholmshelg  

Stockholmshelg

I Stockholm är utbudet stort med nöjen, shopping, restauranger och kultur.

Under helgen förfogar du helt och hållet över din egen tid, i staden som kanske är världens vackraste huvudstad?

Bussresan är fixad! Hotellet är fixad! DU fixar programmet…

Mamma Mia! The Party 

MAMMA MIA! THE PARTY…

Först kom musikalen. Sen kom filmen. Nu är du välkommen till MAMMA MIA! THE PARTY…


Musikalen MAMMA MIA! började som ett experiment. Vad skulle hända om man vävde ihop en story runt befintliga sånger, och använde låttexter och dialog för att berätta den? Jo, det verkade fungera. Sen kom filmen och både den och musikalen blev succéer som jag aldrig kunnat drömma om. De verkar göra folk glada och skapar feststämning – och alla älskar ju ett party! Idén för ännu ett experiment började växa. Kanske kunde man ha ett party i Mamma Mia-miljö? Men exakt hur skulle en sådan miljö se ut? Ja, den mest uppenbara platsen för ett sådant party skulle förstås vara i en taverna på ön Skopelos, där de flesta exteriörerna i Mamma Mia-filmen spelades in.


Den här fiktiva och underbart exotiska grekiska tavernan och dess lika exotiska värd, Nikos, har nu magiskt förflyttats till Sverige. Första gången du går genom dörren kommer det att kännas som om du hamnat i hjärtat av en grekisk paradisö! Du kommer att äta en fantastisk trerätters Medelhavsmeny, dricka, sjunga, dansa och bara ”having the time of your lives” (sorry) i en Mamma Mia-värld.


Oavsett vädret utanför är det alltid en varm och vacker sommarkväll på Nikos taverna! Det kan komma att spelas en och annan ABBA-låt också!

På showen igår en 3-rätters grekisk buffé

En Värsting till syster 

En värsting till syster

Nu är äntligen feelgood musikalen En värsting till syster i Sverige. Det är en gudomligt rapp, rolig och musikalisk komedi, baserad på den storsäljande filmen Sister Act från 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrollen.


Det är julen 1977 och discodivan Deloris van Cartier (Gladys Del Pilar) drömmer om att bli en ny Donna Summer. I stället blir hon oväntat vittne till ett brutalt mord, iscensatt av sin oberäknelige ”pojkvän”, klubbägaren Curtis Jackson (Karl Dyall). Polisen Eddie Souther (Kim Sulocki*) övertalar Deloris att vittna mot Curtis och lovar henne i gengäld en helt ny och skyddad identitet fram till rättegången. Vad Deloris inte förväntat sig är att hennes nya identitet är som nunna i det sällsynt stränga och påvra klostret Queen of Angels, där Abbedissan (Suzanne Reuter) styr med järnhand. Men inte ens Abbedissan kan undgå att oroas över det faktum att nunnekören under ledning av Syster Maria Lazarus (Charlott Strandberg) låter så illa att antalet besökare vid gudstjänsterna närmar sig noll, vilket i praktiken hotar hela klostrets existens. Deloris ser sin chans att visa vad hon går för som musiker och lyfter med hjälp av bland annat den ständigt optimistiska Syster Maria Patrick (Birgitta Rydberg) kören till himmelska höjder. Och inte bara himmelska, ibland hamnar nunnornas power gospel farligt nära de alltmer populära discorytmerna och det är verkligen inte alls vad Abbedissan tänkt sig.En maktkamp utspelar sig inne i klostret samtidigt som Curtis Jackson och hans gäng börjar ana var polisen gömt Deloris. Vad Curtis dock inte räknar med är det starka systerskap som råder i klostret och som även Deloris blivit en uppskattad del av. För när alla systrarna släpper loss sina stämmor tillsammans -då kan allt hända- och gör det i denna fartfyllda, medryckande och gudomligt roliga musikal.


Biljetterna är på främre läktare, rad 3 och 4 med bra sikt över scenen. Biljettkategorin är likvärdig i pris som mitten/bakre parkett. Att sitta långt fram på läktaren är ofta bättre än att sitta lite längre bak på parkett, då det är färre “huvud” som kan skymma, sikten. Men givetvis så kan vi köpa andra biljetter på förfrågan. (För att se en bild av salongen, kika nedan under programmet, till vänster)

Program

 

På fredagen tar vi plats i bussen som ska ta oss mot Stockholm (se tidtabell). Efter ett lunchstopp runt 14-tiden på ca 45 minuter är vi framme i Stockholm och vårt centrala hotell tidig kväll. Kvällen är sedan fri för egna aktiviteter.

Lördagen börjar med en god hotellfrukost innan du har hela ljusa dagen på dig att “göra stan” med allt vad det innebär. Om du köpt ett paket med show så kör bussen dig till och från vald show på kvällen.

På söndag går bussen hem runt 12.30 och framåt tidig kväll är vi åter tillbaka på vår hemort.

Påstigningsorter (tiderna och upphämtningsrutten är preliminär och kan ändras om beroende på vilka orter bussen hämtar på)

10.00 Reftele shell

10.10 Smålandsstenar station

10.30 Gislaved station

10.45 Anderstorp station

11.00 Gnosjö station

11.15 Hillerstorp station

11.35 Bredaryd, hållplats macken

11.45 Forsheda station

12.00 Värnamo station (hållplats H)

Därefter fortsätter bussen norrut längs E4:an med möjlighet för påstigning på förfrågan.

Hotell: Birger Jarl (4-stjärnigt och fint hotell som drivs av Immanuelskyrkan. Någon som är riktigt fint och gör det ännu mer värt att bo på hotellet, är att dess vinst går till välgörenhetsprojekt runt om i världen)

I priset ingår: Bussresa, del i dubbelrum, biljett med transfer T/R till vald show (på paketet “Stockholmshelg” ingår ej någon biljett)

Enkelrumstillägg: 750 kr

Boka din resa med oss

Stockholmsweekend

3-5 april

Välj resepaket
Välj resepaket
Mamma Mia! The Party
En Värsting till syster
Stockholmshelg